Sastojci :
450 g zamrznutog špinata
50 g putera
3 supene kašike brašna
200 ml mlijeka
3-4 češnja bijelog luka
so
biber
Priprema :
Odgovarajuću tavu staviti na vatru,pa u tavu staviti puter i pustiti da se istopi.Kada se puter istopio i zagrijao,dodati brašno i uz stalno miješanje pržiti dok ne dobije zlatno-žutu boju.U brašno dodati špinat koji je prethodno odmrznut i ocijeđen,pa uz neprekidno miješanje pržiti minutu.Zatim nasuti mlijeko i ponovo uz neprekidno miješanje sačekati da mlijeko proključa,a onda kuhati na blagoj vatri 5 minuta.Potom dodati sitno isjeckan bijeli luk,so,biber i mješavinu začina pa kuhati jos 2-3 minute.Skinuti s vatre.Hrenovke ispržiti na ulju ili ih skuhati u vodi,po želji.Jaja ispeći na ''oko'' na vrelom ulju.U tanjire sipati,odnosno redati špinat,hrenovke i jaja.( Priprema ovog ručka oduzima samo 10 minuta,a ručak je veoma ukusan i nadasve zdrav. )
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon