Dan možete da započnete kombinacijom šumskog voća, ovsenih pahuljica, javorovog sirupa. Taj ukusni miks priprema se na sledeći način.
Ukusan i zdrav početak dana
POTREBNO: 700 g šumskog voća (jagode, borovnice, maline, ribizle...), 100 ml javorovog sirupa,50 g šećera u prahu, 3 kašičice ovsenih pahuljica, 2 kašike vode, 1 kašičica limunovog soka,malo cimeta.
Za fil: 300 g ovsenog brašna, 1 kašičica praška za pečenje, malo soli, 60 g maslaca (narezanog na male komade), 2 kašike mleka, 2 kašike javorovog sirupa i 1 jaje.
PRIPREMA: Napravite fil tako što ćete pomešati šumsko voće, javorov sirup, šećer i malo cimeta. Ovu smesu stavite u posudu i zagrejte na srednjoj vatri do ključanja. Kuvajte 3- 4 minuta dok ne dobijete homogenu smesu.
U drugoj manjoj posudi pomešajte ovsene pahuljice, vodu i limun pa ih dodajte smesi sa šumskim voćem. Kuvajte dodatna 2-3 minuta. Konstantno mešajte i kuvajte na laganoj vatri dok se smesa ne zgunse.
Za pripremu testa pomešajte ovseno brašno, prašak za pečenje, so i tome dodajte malo maslaca.
U trećoj posudi umutite jedno jaje, mleko i javorov sirup. U posudu za pečenje prvo sipajte fil, a zatim ga prekrijte testom.Pecite 25 do 30 minuta na 185°C.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon