Najslađi doručak za samo 30 minuta

Dan možete da započnete kombinacijom šumskog voća, ovsenih pahuljica, javorovog sirupa. Taj ukusni miks priprema se na sledeći način.

Ukusan i zdrav početak dana
POTREBNO: 700 g šumskog voća (jagode, borovnice, maline, ribizle...), 100 ml javorovog sirupa,50 g šećera u prahu, 3 kašičice ovsenih pahuljica, 2 kašike vode, 1 kašičica limunovog soka,malo cimeta.

Za fil: 300 g ovsenog brašna, 1 kašičica praška za pečenje, malo soli,  60 g maslaca (narezanog na male komade), 2 kašike mleka, 2 kašike javorovog sirupa i 1 jaje.


PRIPREMA:  Napravite fil tako što ćete pomešati šumsko voće, javorov sirup, šećer i malo cimeta. Ovu smesu stavite u posudu i zagrejte na srednjoj vatri do ključanja.  Kuvajte 3- 4  minuta dok ne dobijete homogenu smesu.

U drugoj manjoj posudi pomešajte ovsene pahuljice, vodu i limun pa ih dodajte smesi sa šumskim voćem. Kuvajte dodatna 2-3 minuta. Konstantno mešajte i kuvajte na laganoj vatri dok se smesa ne zgunse.

Za pripremu testa pomešajte ovseno brašno, prašak za pečenje, so i tome dodajte malo maslaca.

U trećoj posudi umutite jedno jaje, mleko i javorov sirup.  U posudu za pečenje prvo sipajte fil, a zatim ga prekrijte testom.Pecite 25 do 30 minuta na 185°C.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment