Loptice sa susamom



POTREBNO JEZA TESTO
3 dl tople vode, kockica svežeg kvasca, kašičica šećera, kašičica soli, 100 g margarina, 400 g brašna
ZA FIL
3–4 kisela krastavčića, 300 g šampinjona, 200 g biljnog kačkavalja, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 50 g sojinih mrvica, biber, so, začinska paprika, kečap, origano, susam


PRIPREMA
Za testo pomešajte u posudi kvasac, so, šećer i toplu vodu. Dodajte brašno i rastopljen margarin, pa umesite testo i ostavite ga oko 20 minuta da nadođe. Za to vreme pripremite fil. Sitno iseckajte crni luk i propržite ga na ulju. Stavite sojine mrvice i malo vode, pa sve prodinstajte. Kada je soja gotova, dodajte začinsku papriku, biber i sitno iseckan beli luk. U teflonski tiganj stavite sitno isečene šampinjone., posolite ih i dinstajte da sav sok koji puste ispari. Biljni sir narendajte, a krastavac sitno iseckajte. Potom naraslo testo razvucite oklagijom i isecite na kockice. Na svaku stavljajte kečap, origano, rendani sir, pečurke, dinstanu soju i krastavčiće. Od kockica napravite loptice, pa ih uvaljajte u susam. Ređajte ih na pleh obložen pek-papirom i pecite u rerni na 180 stepeni da porumene.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment