EGIPATSKA TORTA



POTREBNO JE
ZA GRILIJAŽ
400 g lešnika, 300 g šećera
ZA KORE
18 belanaca, 18 kašika šećera, 150 g mlevenih oraha, 3 kašike brašna
ZA PRVI FIL
18 žumanaca, 18 kašika šećera, 6 kašika brašna, 500 ml mleka, 250 g maslaca
ZA DRUGI FIL
200 g umućenog šlaga, grilijaž od lešnika
ZA UKRAŠAVANJE 
umućeni šlag
PRIPREMA
Dobro ulupajte belanca i šećer, pa lagano umešajte brašno i orahe. Preručite u podmazan pleh i sušite na 200 stepeni dok ne porumeni. Koru podelite na tri dela. Za prvi fil stavite mleko i šećer da se kuvaju. Žumanca i brašno dobro umutite i sipajte u ključalo mleko koje ste skinuli s vatre. Dobro izmešajte, vratite na vatru i kuvajte još oko sedam minuta. Ohlađeni krem sastavite s penasto umućenim maslacem. Za drugi fil karamelizujte šećer i spustite lešnike, pa izmešajte. Smesu preručite u uljem podmazani pleh. Kad se ohladi, sameljite je i sastavite s umućenim šlagom. U okrugle kalupe ređajte koru sečenu na veličinu kalupa, prvi fil, drugi fil, koru i tako dok ne utrošite materijal. Završite umućenim šlagom.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment