Tuniška torta



POTREBNO JE
200 g seckanih oraha
ZA KORU
12 belanaca, 12 kašika šećera, 4 kašike džema od kajsija
ZA FIL
12 žumanaca, 6 kašika šećera, 7 kašika gustina, 3 vanilin šećera, 0,5 l mleka, 250 g maslaca, 100 g šećera u prahu
ZA DEKORACIJU
kesica šlag krema, kakao



PRIPREMA
Na dno pleha stavite pek-papir i po njemu pospite seckane orahe. Umutite belanca sa šećerom, pa, kad šne postane čvrst, umešajte mikserom džem od kajsija. Rernu zagrejte na 250 stepeni i u nju stavite pleh sa orasima na dva minuta. Izvadite pleh i preko oraha sipajte sneg od belanaca. Vratite u rernu, smanjite temperaturu na 100 stepeni i sušite koru sat vremena. Žumanca umutite sa šećerom, vanilin šećerom i gustinom, pa pomešajte s toplim mlekom i na pari skuvajte žuti fil. Penasto umutite maslac sa šećerom u prahu i pomešajte ga s ohlađenim filom, pa premažite koru i ostavite da se dobro ohladi. Pre serviranja ukrasite umućenim šlagom i kakaom.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment