POTREBNO JE
2,5 kg jagnjećeg buta, 150 g dimljene slanine, 200 g mlevenog mesa, 5 kiselih krastavčića, 2 veće šargarepe, 2 kašike prezli, kašika konjaka ili vinjaka, 50 g maslaca, muskatni orah, majčina dušica, ruzmarin, žalfija, biber, ulje, so
2,5 kg jagnjećeg buta, 150 g dimljene slanine, 200 g mlevenog mesa, 5 kiselih krastavčića, 2 veće šargarepe, 2 kašike prezli, kašika konjaka ili vinjaka, 50 g maslaca, muskatni orah, majčina dušica, ruzmarin, žalfija, biber, ulje, so
PRIPREMA
Uklonite kosti sa buta. Meso zasecite na više mesta kako biste formirali ravnu površinu. Delimično obarenu šargarepu i kisele krastavčiće isecite na štapiće. Na zagrejanom ulju propržite sitno iseckanu slaninu i mleveno meso. Dodajte pola kašičice majčine dušice, žalfije i iseckane listiće ruzmarina. Umešajte narendan muskatni orah, prezle i vinjak ili konjak. Posolite i pobiberite. Smesu rasporedite preko mesa, pa odozgo stavite isečenu šargarepu i krastavčiće. Meso uvijte u rolat i uvežite koncem. Stavite u dublji sud za pečenje, prelijte rastopljenim maslacem i uljem. Sipajte oko 300 ml vode i pecite na 200 stepeni oko 90 minuta.
izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon