POTREBNO JE:
ZA TESTO: 175 g brašna, 1 kašika kakaoa, 3 ravne kašičice praška za pecivo, 225 g šećera, 3 jaja, 175 g butera ili margarina, 15 ml koka-kole
ZA FIL: 3 listića želatina, 75 g šećera, 50 ml belog ruma, 400 ml slatke pavlake
ZA BELU GLAZURU: 200 g šećera u prahu, 3–4 kašike belog ruma
ZA TAMNU GLAZURU: 50 g šećera u prahu, 1 kašika koka-kole
ZA GARNIRANJE: l gumene bombone u obliku flašica koka-kole
PRIPREMA:
Umutite mikserom sve sastojke za testo i pecite u podmazanom kalupu prečnika 26 cm na 180 stepeni 25 min. Ohladite i presecite na tri dela. Umutite topljeni želatin, šećer, rum i umućen šlag. Nafilujte kore, pa hladite tri sata.
Umutite šećer u prahu i rum, pa premažite tortu tako da se glazura sliva sa strane. Umutite prah-šećer i koka-kolu, pa špricom ukrasite vlažnu svetlu glazuru tamnijom i ukrasite tortu flašicama kole. Za varijantu bez alkohola, zamenite rum limunovim sokom.
Umutite mikserom sve sastojke za testo i pecite u podmazanom kalupu prečnika 26 cm na 180 stepeni 25 min. Ohladite i presecite na tri dela. Umutite topljeni želatin, šećer, rum i umućen šlag. Nafilujte kore, pa hladite tri sata.
Umutite šećer u prahu i rum, pa premažite tortu tako da se glazura sliva sa strane. Umutite prah-šećer i koka-kolu, pa špricom ukrasite vlažnu svetlu glazuru tamnijom i ukrasite tortu flašicama kole. Za varijantu bez alkohola, zamenite rum limunovim sokom.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon