POTREBNO JE
ZA KORU 5 belanaca, 10 kašika šećera, 2 kašike brašna, 100 g seckanih oraha, 3 kore oblande
ZA KORU 5 belanaca, 10 kašika šećera, 2 kašike brašna, 100 g seckanih oraha, 3 kore oblande
ZA FIL 15 žumanaca, 10 kašika šećera, dva margarina, 200 g čokolade
ZA GLAZURU 100 g čokolade, 50 g margarina
PRIPREMA
Umutite belanaca, šećer, brašno i seckane orahe. Dobijenom masom premažite kore od oblande i pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni desetak minuta. Za fil na pari umutite žumanca. Posebno ušpinujte šećer sa malo vode i postepeno dodajte u umućena žumanca. Skinite s vatre i mutite dok se masa ne ohladi i ne zgusne. Penasto umutite dva margarina i dodajte ohlađenom filu. Rastopite čokoladu, pa i nju umešajte u fil. Filujte redom kore, a tortu ukrasite glazurom.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon