Fišpaprikaš





Sastojci : 

1 kg miješane morske ili riječne ribe ( izbjegnuti repove zbog puno kostiju )
2 luka
3-4 riježnja bijelog luka
2 kašike brašna
2 kašike ulja
2 dl vina
2 kašike paradajz pirea
šoljica kiselog vrhnja
biber,1-2 feferone,so,crvena paprika


Priprema : 

Ribu operemo,očistimo od peraja i ljuski te narežemo na komade.Na tavi pržimo luk na masnoći dok blago požuti i omekša,zatim dodamo papriku,a komade mesa posolimo i pobiberimo te stavimo da se prže posipajući ih sitno sjeckanim bijelim lukom.Čim meso pobijeli,zalijemo vodom i stalno dolijevamo vino i vodu čim malo izlapi.Nakon 15 minuta kuhanja dodamo paradajz,a kada je riba gotovo raskuhana umiješamo vrhnje.Ko voli ljuto,tokom kuhanja dodat će feferone.
Previous
Next Post »
Thanks for your comment