Za testo: 120 gr badema, 240 gr brašna, 150 gr maslaca, pola šolje belog šećera, trećina šolje smeđeg šećera, pola kašičice cimeta
Za fil: 500 gr očišćenih šljiva, jaje, posebno žumance, 4-6 kašika šećera, kašika brašna, 60 ml slatke pavlake, 50 ml mleka, četvrtina kašičice cimeta, malo ekstrakta vanile
PRIPREMA
Za podlogu sameljite bademe, dodajte ih u posudu zajedno sa brašnom, šećerom i cimetom. U to dodajte hladan maslac. Podmažite modle i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta. Dok se podloga peče napravite fil. Umutite jaje, žumance i šećer, dodajte mleko, slatku pavlaku, cimet, vanilin ekstrakt i kašiku brašna. Sve sjedinite u krem. Pospite prah šećerom.
Za podlogu sameljite bademe, dodajte ih u posudu zajedno sa brašnom, šećerom i cimetom. U to dodajte hladan maslac. Podmažite modle i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta. Dok se podloga peče napravite fil. Umutite jaje, žumance i šećer, dodajte mleko, slatku pavlaku, cimet, vanilin ekstrakt i kašiku brašna. Sve sjedinite u krem. Pospite prah šećerom.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon