TART SA RIBIZLAMA I KREMOM



POTEBNO JE
Za testo: 75 gr brašna, 50 gr šećera u prahu, 100 gr hladnog putera, žumance
Za fil: 200 gr šećera u prahu, 50 gr brašna, 4 jajeta, 1 mahuna vanile, 300 ml slatke pavlake, 400 gr ribizli

PRIRPEMA
Puter, šećer i brašno izmešajte, da dobijete mrvičastu smesu. Dodajte žumance i povežite sastojke. Smesu ostavite pola sata u frižideru. Napravite korpice u kalupima, izbockajte ga malo viljuškom, pecite na 180 stepeni deset minuta.
Za fil prosejte šećer i brašno, zatim dodajte jaja i mešajte kao kada pravite testo za palačinke. Na kraju dodajte slatku pavlaku i semenke vanilie. Dobićete smesu kojom punite korpice, a preko pospite sveže ribizle. 

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment