POTREBNO JE
Za testo: 400 gr brašna, 200 gr margarina, kesica vanilin šećera, so, 1 do jedan i po dl hladne vode
Za fil: 400 ml mleka, puding od vanile, 4 kašike šećera, 125 gr margarina, 50 gr prah šećera, 400 gr šumskog voća
PRIPREMA
Staviti brašno u posudu dodati so i vanilin šećer. Dobro promešati pa dodati izrendani margarin. Mešati varjačom. Dodavati vodu i mesiti dok se ne dobije glatko testo koje se ne lepi za ruke. Napraviti kuglu od testa i ostaviti da stoji u frižideru bar pola sata. Rastanjiti testo. U margarinom namašćene modle za korpice staviti rastanjeno testo i izvući ivice. Peći koru na 200 stepeni dok ne porumeni. Skuvati puding. Umutiti margarin sa prah šećerom i umešati u ohlađen puding. U blenderu izmiksati 300 g voća i pomešati sa filom. Sipati fil u pleh u kome je kora. Napraviti žele po uputstvu sa kesice. 100 g voća pomešati sa želeom, pa preliti preko kolača. Staviti u frižider da se stegne.
Staviti brašno u posudu dodati so i vanilin šećer. Dobro promešati pa dodati izrendani margarin. Mešati varjačom. Dodavati vodu i mesiti dok se ne dobije glatko testo koje se ne lepi za ruke. Napraviti kuglu od testa i ostaviti da stoji u frižideru bar pola sata. Rastanjiti testo. U margarinom namašćene modle za korpice staviti rastanjeno testo i izvući ivice. Peći koru na 200 stepeni dok ne porumeni. Skuvati puding. Umutiti margarin sa prah šećerom i umešati u ohlađen puding. U blenderu izmiksati 300 g voća i pomešati sa filom. Sipati fil u pleh u kome je kora. Napraviti žele po uputstvu sa kesice. 100 g voća pomešati sa želeom, pa preliti preko kolača. Staviti u frižider da se stegne.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon