POTREBNO JE
4 pastrmke srednje veličine, 1-2 limuna, maslinovo ulje, so, nekoliko veza svežeg ruzmarina, 1 paprika, velika crvena, 1 velika glavica luka, 2 struka celera, 1 velika šargarepa, 1 /2 anisa, nekoliko čena belog luka
PRIPREMA
Ribu oprati, malo posušiti i narezati na par mest sa obe strane. Posoliti i premazati sa maslinovim uljem. U trbušnu šupljinu staviti po jednu malu krišku limuna i grančicu ruzmarina. Povrće očistiti i narezati na krupne komade. Limun takođe. Čen belog lukasamo prognječiti sa nožem i onako sa ljuskom pomešati sa povrćem. Posoliti, preliti sa maslinovim uljem, one preostale kriške limuna malo iscediti i sve dobro izmešati. Povrće staviti na dno tepsije, ravnomerno. Gore složiti pastrmku.Rernu uključiti na 180 stepeni. Ako želite, možete dodati vrlo malo vode, dole na povrće. Peći dok riba ne porumeni.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon