NADJEV OD PERŠUNA,KOBASICA I JABUKOVAČE




SASTOJCI :

maslinovo ulje
2 luka, sitno sjeckani
nekoliko liščica svježe kadulje
malo jabukovače
4 korijen peršuna, izrezati na komade od 1cm
8 kobasica
200 g hljeba, rastrganog na komade
1 veliko jaje
sitno sjeckana korica od 1 limuna




PRIPREMA :

1. Zagrijte pećnicu na 190C i nauljite dublji sud.Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj toploti.Dodajte luk i popecite 5-10 minuta dok ne smekša, ali da ne dobije boju.

2. U međuvremenu isjeckati kadulju i dodajte u tavu zajedno s peršunom,poprskajte jabukovačom,posolite i pobiberite. Stavite poklopac na posudu i ostavite 10 minuta da se omekša peršun. Uklonite poklopac, dodajte jabuke i kuhajte još par minuta.Smjesu zatim premjestite u posudu i ostaviti neka se ohladi u potpunosti.

3. Kad se ohladi, odrezati krajeve kobasicama i uklonite kožicu.Hljeb izmrvite u mrvice i dodajte u zdjelu zajedno sa jajima i koricom limuna.Sve zajedno izgnječite rukama,premjestite u zagrijan sud,prekrijte folijom i pecite 45 minuta.

4. Uklonite foliju, kuhajte još 15 minuta, a zatim služite.
Previous
Next Post »
Thanks for your comment