ŠTRUDLA SA MAKOM


POTREBNO JE
1 kg brašna tip 400, 40 g kvasca, 100 g šećera, 500 ml mleka, 100 ml ulja, 4 žumanceta, kašičica soli, ribana korica od limuna
ZA FIL
250 g mlevenog maka, 200 g šećera, 200 ml mleka, po želji malo cimeta



PRIPREMA
Izdrobljen kvasac sastavite s mlekom i dve kašike šećera, pa ostavite da uskisne. Zatim dodajte žumanca, brašno, preostali šećer, ulje, so i koricu od limuna. Sve dobro izradite i ostavite testo da nadođe. Mak prokuvajte s mlekom, šećerom i cimetom, pa ostavite da se ohladi. Nadošlo testo podelite na jufke, razvijte ih i premažite filom, pa ih uvijte u štrudlu. Pecite ih oko jedan sat na 180 stepeni.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment