Mafini s medom




POTREBNO JE
1 jabuka, 100 g šećera, 60 g biljnog margarina, 3 kašike meda, pola kašičice sode bikarbone, 250 g brašna, 2 kašičice praška za pecivo, kašičica cimeta, 50 g čokolade za kuvanje


PRIPREMA
Jabuku oljuštite i očistite od peteljke, pa kuvajte desetak minuta. Vodu od kuvanja sačuvajte, a jabuku ispasirajte. Izmiksajte je s margarinom i šećerom, dodajte med i vodu u kojoj su se kuvale jabuke, zatim prašak za pecivo, brašno, začine i sodu bikarbonu isve dobro umešajte. Po potrebi dodajte još brašna da vam smesa ne bude previše retka. Rasporedite je u kalupe i pecite u rerni dvadesetak minuta na 180 stepeni. Izvadite i prelijte rastopljenom čokoladom, pa poslužite.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment