CHEESECAKE OD VANILIJE SA BOROVNICAMA

New York cheesecake with blueberries


SASTOJCI :

250 g izmrvljenih keksića
150 g rastopljenog maslaca
115 g sitnog šećera
3 žlice kukuruznog brašna
900 g punomasnog sira po želji
2 velika jajeta
slatko vrhnje
 ½ žličice ekstrakta vanilije
korica od 1 limuna

Za borovnice :

400 g borovnica
3 žlice sitnog šećera


PRIPREMA :

Zamastite posudu za pečenje kolača i zagrijte pećnicu na 180ºC.

Pripremite bazu. Pomiješajte maslac i kekse u zdjeli,stavite u posudu i kuhajte 10 minuta.Zatim ohladite.

Uključite pećnicu na 200 ° C.Stavite šećer i kukuruzno brašno u zdjelu. Dodajte krem sir i umutite dok ne postane kremast. Dodajte jaja i dobro izmiješajte. Postupno dodajite vrhnje,miješajte dok ne postane glatko, a zatim dodajte vaniliju i koricu limuna.

Stavite smjesu u tepsiju,izravnjajte i stavite u pećnicu. Pecite 40-45 minuta, dok ne porumene vrhovi oko rubova.Komad folije na vrhu će zaustaviti da se prepeče. Neka se cheesecake ohladi, a zatim stavite u hladnjak na 3 sata ili preko noći.

Stavite borovnice u tavu, pospite šećer i dodajte kapljice vode. Stavite na nisku ili srednju topline i pirjajte na laganoj 10 minuta. Ohladite i poslužite s cheesecake-om.
Previous
Next Post »
Thanks for your comment