POTREBNO JE
150 g meda, 200 g šećera u prahu, 300 g pistaća, limun, malo ruma, dva lista oblande, 4 kašike džema
150 g meda, 200 g šećera u prahu, 300 g pistaća, limun, malo ruma, dva lista oblande, 4 kašike džema
ZA GLAZURU
100 g šećera u prahu, pola kašike vrele vode, 2–3 kapi limunovog soka
PRIPREMA
Kuvajte med sa šećerom u prahu desetak minuta uz stalno mešanje. U smesu spustite 275 grama mlevenih pistaća, sok od limuna i rum, izmešajte, pa rasporedite preko lista oblande i zalepite drugim listom. Odozgo stavite neki teži predmet da bi se kore zalepile. Sutradan oblandu premažite glazurom od umućenog šećera u prahu, vrele vode i limunovog soka. Kad se glazura osuši, isecite kolač na kockice i na svaku stavite malo džema i seckanih pistaća.
PRIPREMA
Kuvajte med sa šećerom u prahu desetak minuta uz stalno mešanje. U smesu spustite 275 grama mlevenih pistaća, sok od limuna i rum, izmešajte, pa rasporedite preko lista oblande i zalepite drugim listom. Odozgo stavite neki teži predmet da bi se kore zalepile. Sutradan oblandu premažite glazurom od umućenog šećera u prahu, vrele vode i limunovog soka. Kad se glazura osuši, isecite kolač na kockice i na svaku stavite malo džema i seckanih pistaća.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon