Kiš sa kobasicom i sirom



POTREBNO JE

ZA TESTO

180 g brašna tip 400 meko, 1/2 kašičice soli, kašika šećera, 115 g dobro rashlađenog putera, 30-60 ml ledene vode (ovo je otprilike, dodaje se kašika po kašika)

FIL
100 g kobasice ili kulena, 2 crvene paprike, 300 g punomasnog sira, 5 jaja, 3 dcl pavlake za kuvanje, 200 gr Iriškog sira, 1/2 kašičice muskatnog oraščića, 1/2 kašičice bibera

PRIPREMA

Dobro rashladite puter i vodu. Sipajte brašno u posudu i dodajte so i šećer i dobro izmešajte. Hladan puter iseckajte na kockice, dodajte brašnu. Gnječite viljuškom, neka ostanu komadići putera veličine graška. Kašikom dodajte ledenu vodu, toliko da možete da zamesite testo. Ostavite testo jedan sat u frižideru. Dobro pobrašnjavite podlogu, razvijajte testo od sredine ka ivicama i često odižite od podloge da se ne zalepi. Razvije na prečnik recimo od 33 cm. Prebacite u kalup.

Testo pokrijete folijom i stavite u frižider na pola sata da se rashladi. Pripremite fil: Iseckajte kobasicu i papriku na sitne rezance. Papriku izdinstajte, dodajte kobasicu i još malo dinstajte. Izvadite i ocedite od ulja. Iriški sir narendajte. Umutite jaja i dodajte pavlaci za kuvanje. U pavlaku dodajte i muškatni oraščić i biber. Dodajte i rendani iriški sir. Izvadite testo. Po testu rasporedite kobasicu i papriku, pa kockice sira, ostavite nekih cm testa bez fila. Stavite u rernu na 190 stepeni da se peče 45 minuta, ali može i pre da bude gotovo.

izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment