POTREBNO JE
500 g brašna, kockica kvasca, 250 ml mleka, pola kašičice soli, 250 g margarina
500 g brašna, kockica kvasca, 250 ml mleka, pola kašičice soli, 250 g margarina
Za kuvanje
2 l vode, 6 kašika sode bikarbone
2 l vode, 6 kašika sode bikarbone
PRIPREMA
Brašno sipati u posudu i napraviti udubljenje u sredini. Kvasac rastopite u malo mleka i sipajte u sredinu brašna. Okolo poređajte na listiće sečen Dijamant Dijavit margarin 100 g. Ostavite da stoji pola sata. Zatim s ostatkom mleka umesite testo i isecite na 15 istih delova. Oblikujte perece. Pustite vodu da proključa i sipajte sodu bikarbonu. Reakcija je burna. U ključalu vodu spuštajte perece na 30 sekundi. Poređajte ih na pleh obilno namazan margarinom i pecite u rerni na 180 stepeni dok ne porumene.
Brašno sipati u posudu i napraviti udubljenje u sredini. Kvasac rastopite u malo mleka i sipajte u sredinu brašna. Okolo poređajte na listiće sečen Dijamant Dijavit margarin 100 g. Ostavite da stoji pola sata. Zatim s ostatkom mleka umesite testo i isecite na 15 istih delova. Oblikujte perece. Pustite vodu da proključa i sipajte sodu bikarbonu. Reakcija je burna. U ključalu vodu spuštajte perece na 30 sekundi. Poređajte ih na pleh obilno namazan margarinom i pecite u rerni na 180 stepeni dok ne porumene.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon