Ćufte u prelivu od jogurta


POTREBNO JE
600 g mešanog svinjskog i goveđeg mesa, 30 g prezli, kora od limuna, 6 kašika peršuna, jaje, 450 ml goveđe supe, 150 ml belog vina, 150 g jogurta, 2 kašike brašna, biber



PRIPREMA
Mleveno meso pomešajte s prezlama, jajima, limunovom korom i seckanim peršunom. Začinite suvim biljnim začinima i napravite 20 manjih ćufti.

Supu i vino sipajte u lonac, pustite da provri i onda dodajte ćufte. Kuvajte ih tačno 20 minuta i izvadite. Pomešajte brašno i jogurt, dodajte u lonac i pustite opet da provri. Ćufte prelijte ovim sosom i servirajte.

Priprema: 30 minuta
Kuvanje: 20 minuta


Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment