KANELONI SA SPANAĆEM I SIROM



POTREBNO JE:
1 kg spanaća, 200 g President Somborske, 1 prstohvat muskatnog oraščića, 12 listova testenine za lazanje, 50 g pečenih maslina, 20 g kapara, 400 g paradajza, 30 g parmezana, maslinovo ulje, so, biber.

PRIPREMA:
Spanać očistite i kuvajte u vreloj vodi nekoliko minuta. Potom ga ocedite, stavite u činiju i dodajte mu President Somborsku koju ste malo izmrvili. Sve zajedno začinite solju i biberom, dodajte malo muskatnog oraščića i dobro izmešajte. U drugu činiju stavite seckani paradajz, dodajte pečene masline, kapare, so, biber, malo maslinovog ulja i izmešajte. Testo za lazanje prerežite napola, svaku polovinu premažite vodom, pa smesom spanaća i sira i zamotajte u rolat. Kanelone složite u namašćenu vatrostalnu posudu i sve zajedno prelijte smesom od paradajza, pa pospite narendanim parmezanom. Tako pripremljene kanelone stavite u rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta.

izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment