POTREBNO JE: 150 gr šećera, 1 l mleka, 12 jaja, kesica vanil šećera, 40 ml ruma, korica jednog limuna i jedne narandže, 250 g šećera
PRIPREMA:
Istopimo šećer da se karamelizuje, pa njime obložimo unutrašnjost kalupa. Mešamo lagano, ne praveći mehuriće, jaja, šećer, vanilin šećer, koricu limuna i narandže, rum i na kraju mleko. Smesu lagano mešamo do 20 minuta da bude bez mehurića, pa lagano izlijemo u kalup, pa ga stavimo u dodatnu posudu u kojoj je voda do 2/3 kalupa. Kalup prekrijemo izbuškanom folijom da para cirkuliše. Posudu sa vodom i kalupom stavimo u rernu zagrejanu na 200 stepenu na 45 minuta. Zatim skinemo foliju i zapečemo još 30 minuta na 180 stepeni. Rožada je gotova kada počne da se odvaja od kalupa. Ohladite je i servirajte.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon