Zapečeni spanać sa sirom



POTREBNO JE

1 kg svežeg spanaća, 3 dl čaše toplog mleka, 20 dg rendanog sira (vrsta po želji), 2 kašike maslaca, 2 kašike brašna, kašičica soli, biber, malo muskatnog oraha

PRIPREMA
 
Oprati dobro sveži spanać (umesto svežeg može da se koristi i smrznuti) i staviti u ključalu posoljenu vodu da se kuva samo tri minuta. Spanać ocediti i u međuvremenu u posebnoj posudi rastopiti maslac, dodati brašno i mleko (ovo je bešamel umak). Dodati so, biber i muskatni orah kao opciju, i kuvati oko 5 minuta (treba da bude jednolična masa bez grudvica) uz stalno mešanje. U posudu za pečenje izmešati zajedno spanać, bešamel i dodati 20 dg rendanog sira. Po želji može da se doda i malo parmezana. Staviti u zagrejanu rernu na 180ºC oko 20 minuta.

izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment