4 ukusna jela koja čuvaju kućni budžet

Knjiga "Štedljivi recepti" je trenutno najprodavanija u Italiji. Zbog recesije sve više domaćica odlučuje da sačuva ostatke hrane od jučerašnjeg ručka i da uz pomoć magičnih recepata napravi novo ukusno jelo za danas. Osnova recepta su krompir, testenina, hleb, povrće i meso koje je ostalo od juče. Ovo su samo neke ideje.

PUNJENI ŠAMPINJONI
S ostacima pire krompira možete da napunite šampinjone koje ste prethodno prepržili na malo maslinovog ulja. Za bolji ukus dinstajte i malo luka pa ga stavite na vrh punjenog šampinjona, odnosno krompira, i poslužite dok je još sve toplo.
VALJUŠCI
Ovo je zaista vrlo jednostavan i brz recept. U pire krompir koji vam je ostao dodajte jaje i brašno pa sve dobro mesite rukama dok ne dobijete kompaktnu smesu. Smesu razvaljajte u dugačke rezance malo deblje od prsta i zatim ih secite na manje komadiće. Stavite ih u posoljenu vodu koja ključa, sačekajte par minuta da isplivaju na površinu i vadite ih. Savršen su prilog uz povrće ili možete da ih jedete sa sosom.
KUGLICE OD SIRA
Idealna grickalica ili toplo predjelo. U pire krompir narendajte topivi sir po želji i dodajte komadiće slanine, so i biber. Formirajte kuglice, stavite na pleh s papirom za pečenje i pustite da se zarumene. Na kraju narendajte još malo sira koji će se lagano otopiti. Poslužite toplo.
PITA OD STAROG HLEBA
Isecite 8 kriški hleba i isecite im koru. Izmutite jaja, dodajte jogurt, iseckane trouglove sira i na kolutove seckanu kobasicu. Malo posolite. U vatrostalnoj posudi složite red hleba, koji ste prethodno potopili u deci jogurta i zalijte ih sa pola smese. Stavite drugi red hleba pa fil. Pecite u zagrejanoj rerni na  220°C oko 25-30 min. Kada izvadite iz rerne sačekajte 10 min da se prohladi, pa poslužite.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment