ROLOVANO BELO MESO



POTREBNO JE
veći komad pilećeg belog mesa, 100 g pirinča, glavica luka, 50 g mesnate slanine, so, biber, muskatni orašćić, senf, brašno, ulje

PRIPREMA
Meso očistite od grudne kosti i rastanjite ga tako da ga možete puniti i oblikovati rolat. Meso posolite, iznutra ga premažite senfom i obilno pospite biberom i muskatnim orašćićem. Na ulju propržite sitno iseckan luk i slaninicu isečenu na kockice. Dodajte opran pirinač i pržite uz stalno mešanje, a kada upije masnoću, nalivajte pomalo vodo dok pirinač ne omekša. Gotovu masu nanesite na polovinu pilećeg mesa, pa preklopite i dobro pritisnite okolo da fil ne curi. Uvežite meso koncem, uvaljajte u brašno i pržite na vrelom ulju da se sa svih strana zarumeni. Smanjite vatru i na tihom pržite još petnaestak minuta. Služite s krompir pireom.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment