POTREBNO JE
850 g mesnatijeg paradajza, 3 luka, 5 supene kašike maslinovog ulja, so, origano, peršun, 500 g krompira, crvena i žuta paprika, 5 jaja, kašika prezli
PRIPREMA
Paradajz oprati i iseći na tanje kriške. Luk sitnije iseckati. U šerpi ugrejati jednu supenu kašiku maslinovog ulja, dodati luk i kratko propržiti. Zatim dodati paradajz i dinstati 45 minuta. Krompir očistiti, iseći na tanke kriške i ostaviti u posoljenoj vodi da provri. Smanjiti vatru, dodati iseckane paprike i kuvati tri minuta. Procediti. Na tiganju ugrejati ulje, dodati sitno iseckan luk i pržiti na ulju dok ne dobije zlatnu boju. Zatim staviti papriku, krompir i prezle i pržiti oko osam minuta.
U velikoj posudi pomešati jaja sa iseckanim peršunovim listom, solju i začinima. Dodati jaja u povrće i dobro promešati. Tiganj u kome je bilo povrće vratiti na ringlu, sipati u njega krompir s jajima i ispeći omlet, ili smesu sipati u mali pleh i staviti u rernu da se zapeče oko pet minuta.
U velikoj posudi pomešati jaja sa iseckanim peršunovim listom, solju i začinima. Dodati jaja u povrće i dobro promešati. Tiganj u kome je bilo povrće vratiti na ringlu, sipati u njega krompir s jajima i ispeći omlet, ili smesu sipati u mali pleh i staviti u rernu da se zapeče oko pet minuta.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon