POTREBNO JE
4, 5 paprika, 5, 6 komada krompira, 300 grama sira, 2 kašike kisele pavlake, 3 komada jaja, ulje po potrebi
PRIPREMA
Paprike očistite i malo ih posolite iznutra. U sir dodajte jaja, kiselu pavlaku i 5 kašika ulja, sve izmešajte i napunite paprike. Paprike poređajte u nauljenu đuvečaru. Ove mase od sira će nam ostati, te u nju iseckajte krompir, dodajte začin, mleveni biber, sitno seckani sveži peršun ili sušeni i vrlo malo pospite tučenom alevom paprikom. Sve dobro izmešajte i ređajte krompir između punjenih paprika. Pomešajte 4 kašike ulja i 4 kašike vode, prelijte odozgo. Pecite isključivo u đuvečari da bi krompir bio sočan. Pecite dok krompir ne dobije zlatnožutu boju.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon