LETNJA PICA



POTREBNO JE

250 g poluoštrog brašna, 7 g kvasca, mešavina začina za picu, 7 supenih kašika maslinovog ulja,
2 veze majčine dušice, 100 g paradajz-pirea, so, biber, 12 kolutova mocarele, 250 g paradajza, 50 g šunke

PRIPREMA

Od brašna, kvasca, malo soli, pet supenih kašika ulja i malo mlake vode zamesite testo. Zatim ga kratko premesite, napravite jufkice i pustite da odstoje oko pola sata. U posudi pomešajte paradajz-pire, so, listove majčine dušice i iseckanu papriku. Od testa napravite podloge za picu prečnika 28 cm i stavite ih na papir za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na temperaturi od 200 stepeni od 20 do 25 minuta. U međuvremenu isecite paradajz na tanke kriške. Izvadite testo za picu i ređajte preko kolutove mocarele, paradajza i šunke. Sipajte nekoliko kapi maslinovog ulja preko i začinite majčinom dušicom. Pecite još 15 minuta.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment