POTREBNO JE
pakovanje kora za lazanje, 800 g brokolija, so, biber, 200 g kačkavalja
pakovanje kora za lazanje, 800 g brokolija, so, biber, 200 g kačkavalja
ZA BEŠAMEL SOS 100 g maslaca, 100 g brašna, 1 l mleka, kašičica soli
PRIPREMA
Brokoli operite, izdelite ga na cvetiće i izblanširajte. Kore za lazanje pripremite po uputstvu na pakovanju. Za bešamel sos na jačoj vatri istopite maslac, pa dodajte brašno i pržite oko dva minuta, uz neprestano mešanje da ne zagori. Potom sklonite s vatre, sipajte oko trećine pripremljene količine mleka i jako mešajte da ne ostanu grudvice. Vratite na šporet i kuvajte na umerenoj vatri, uz povremeno dolivanje preostalog mleka. Na kraju posolite sos i sklonite da se prohladi. U pleh ređajte lazanje, sos, brokoli, rendani kačkavalj, pa ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Kratko zapecite u rerni.
izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon