Kolač od kajsija



POTREBNO JE
Za testo
300 g mekog brašna, 180 ml mleka, 40 g prah šećera, 60 g biljne masti, 1 žumance, 20 g kvasca, malo soli, kilogram kajsija
Za posipanje
100 g putera, 100 g prah šećera, 60 g poluoštrog brašna, pakovanje vanilin šećera

PRIPREMA
Zamesite kvasac s polovinom potrebne količine mleka i kašikom šećera. Rastopite mast. U posudu stavite brašno, šećer, malo soli, mast i preostalo mlako mleko pomešano sa žumancetom. Dodajte kvasac koji je nadošao i zamesite testo. Ostavite na toplo mesto da nadođe. Zatim testo stavite u ravan pleh i ostavite deset minuta da odstoji. U međuvremenu prepolovite kajsije i očistite ih od koštica. Od navedenih sastojaka pripremite smesu za posipanje. Voće ravnomerno rasporedite po testu i pospite. Pecite oko 30 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment