Sastojci
| 2 - 3 krastavca, težine oko 1 kg Limunov sok Sol i svježe mljeveni crni papar | Šećer u prahu Celer u prahu Sitno nasjeckana svježa metvica, za ukrašavanje |
Način rada
1. Ogulite krastavce i raspolovite po duljini. Odstranite i bacite sjemenke.
2. Narežite krastavce na komadiće i miješajte u mikseru dok ne dobijete glatku smjesu.
3. Prebacite u zdjelu ili vrč, te umiješajte limunov sok, sol i papar, šećer i celer u prahu prema ukusu.
4. Ulijte u čaše, ukrasite s malo nasjeckane metvice i odmah poslužite, ili pokrijte i rashladite prije posluživanja.
Prijedlog za serviranje
Poslužite uz lagano predjelo, kao što je riblja pašteta.
Napomena
Upotrijebite češnjak u prahu umjesto celerove. Limunov sok zamijeniti sokom limete. Krastavce zamijenite oguljenim rajčicama, očišćenim od sjemenki.
1. Ogulite krastavce i raspolovite po duljini. Odstranite i bacite sjemenke.
2. Narežite krastavce na komadiće i miješajte u mikseru dok ne dobijete glatku smjesu.
3. Prebacite u zdjelu ili vrč, te umiješajte limunov sok, sol i papar, šećer i celer u prahu prema ukusu.
4. Ulijte u čaše, ukrasite s malo nasjeckane metvice i odmah poslužite, ili pokrijte i rashladite prije posluživanja.
Prijedlog za serviranje
Poslužite uz lagano predjelo, kao što je riblja pašteta.
Napomena
Upotrijebite češnjak u prahu umjesto celerove. Limunov sok zamijeniti sokom limete. Krastavce zamijenite oguljenim rajčicama, očišćenim od sjemenki.
Izvor : zena.hr
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon