ŠPINAT NA MLIJEKU




SASTOJCI :

2 kg špinata
150 gr brašna
150 gr maslaca
1 l mlijeka
2 manje glavice bijelog luka
2 jaja
ulje
so
biber
mješavina začina

PRIPREMA :

Špinat dobro oprati,staviti ga u veliku odgovarajuću šerpu,preliti sa mnogo vode i staviti na vatru.Kada voda provri,skinuti s vatre i dobro ocijediti špinat.Ocijeđen špinat sitno isjeckati.U odgovarajuću šerpu staviti maslac i staviti na vatru da se maslac istopi.Kada je potpuno istopljen
i zagrijan,dodati brašno,sitno isjeckan bijeli luk i 2 kašike ulja.Uz stalno miješanje sve skupa propržiti kako bi brašno dobilo lijepu ,svijetlosmeđu boju.Zatim dodati špinat,izmiješati,te sve preliti vrelim mlijekom.Dodati so,biber i mješavinu začina,izmiješati i kuhati na blagoj vatri 20 minuta.Skinuti s vatre.Ispržiti jaja '' na oko '' na klasičan način i servirati ih sa vrućim špinatom.
Previous
Next Post »
Thanks for your comment