POTREBNO JE:
400 g piškota, 250 ml mlijeka, 5 kašika ruma, 500 ml slatke pavlake, 1 kašika rendane kore limuna, 2 vanilin šećera, 200 g šećera u prahu, 800 ml gustog jogurta, 2 kesice želatina, 10 kašika vode, 400 g bresaka.
400 g piškota, 250 ml mlijeka, 5 kašika ruma, 500 ml slatke pavlake, 1 kašika rendane kore limuna, 2 vanilin šećera, 200 g šećera u prahu, 800 ml gustog jogurta, 2 kesice želatina, 10 kašika vode, 400 g bresaka.
PRIPREMA:
Rub okruglog kalupa obložite piškotama koje ste kratko umočili u mleko pomešano s rumom. Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa poslažite ostatak piškota umočenih u mleko i rum. Umutite slatku pavlaku i umešajte koru limuna i vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt. Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da bubri deset minuta, pa ga mešajući zagrejte dok se ne otopi. Postepeno umešajte želatin u pripremljeni fil. Polovinu fila naspite preko piškota, poređajte red bresaka isečenih na kriške, pa po njima namočene piškote. Rasporedite preostali fil i na kraju poslažite ostatak bresaka. Tortu ostavite preko noći u frižideru da se dobro ohladi.
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon