LUK PUNJEN GRAHOM
SASTOJCI :
10 glavica crnog luka
150 g skuhanog sitnog graha
1 mrkva
200 g paradajza
2 češnja bijelog luka
1 mala kašika sirćeta
peršun
mješavina začina
ulje
mljeveni crni biber
PRIPREMA :
Glavice luka očistiti i odsjeći im vrhove oko 2-3 cm.U provrelu vodu u šerpi,sipati sirće,poslagati luk i kuhati oko 15 min.Procijediti vodu iz šerpe,izvaditi sredinu luka tako da ostanu samo 2-3 spoljna prstena.Sredinu luka sitno isjeći i pržiti u šerpi sa malo ulja.Dodati izrendanu mrkvu,skuhan grah,oguljen paradajz isječen na sitne kockice,isječen bijeli luk,sitni isječen peršun,mješavinu začina,biber i promiješati pa dinstati 15 minuta.Dobijenim filom puniti luk,poredati ga u vatrostalnu posudu,poprskati uljem,sipati malo vode i peći u zagrijanoj rerni 35 min na 200 stepeni.Posljednjih 10 min pečenja na luk staviti odsječene vrhove da se i oni malo zapeku.
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon