ENERGETSKE PLOČICE
POTREBNO JE
1 šolja urmi bez koštica, nekoliko šaka ovsenih pahuljica
PRIPREMA
Urme natopite u vodi tako da ih voda prekrije, i ostavite da odstoje oko šest sati, ili preko noći. Urme sa sve vodom ubacite u blender, i dobro sameljite dok smesa ne postane kašasta. Zatim ubacujte šaku po šaku ovsenih pahunjica, i nastavite da mutite u blenderu. Smesa treba da bude prilično mekana i sočna, ali mora da zadržava formu. Oko 4 šake ovsenih pahuljica će biti dovoljno. Zatim to prespite u pleh ili kockastu vatrostalnu činiju, poravnajte i stavite u frižider na nekoliko sati. Uživajte u zdravoj poslastici.
ČOKOLADNI SLADOLED
POTREBNO JE
3 oljuštene i zaleđene banane, veća kašika kakaa
PRIPREMA
Zaleđene banane izlomite i stavite u blender. Preko toga sipajte kako, pa blenderom pulsirajte dok se banane ne izlome. Nakon toga ga uključite na srednju brzinu, i pustite da radi dok smesa ne postane kremasta. Ovaj sladoled možete odmah da jedete, jer je već hladan i kremast. Ako volite da sladoled može da se formira u kugle, jednostavno ga stavite u zamrzivač na par sati.
TORTA OD NUTELE
POTREBNO JE
4 velika jaja, 1 šolja nutele
PRIPREMA
Jaja mutite 5-7 minuta, dok ne postanu penasta i ne poprime svetložutu boju. Nutelu malo zagrejte u mikrotalasnoj ili običnoj rerni, kako bi se lakše mešala. Pomešajte dobro jaja i nutelu, a onda tu čokoladnu smesu sipajte u kalup. Pecite na 180 stepeni 25-30 minuta.
TOPING OD ČOKOLADE
POTREBNO JE
2 šolje naseckane čokolade, 1 šolja kokosovog ulja
PRIPREMA
Pomešajte čokoladu i ulje, pa sve otopite u mikrotalasnoj. Ovaj preliv je posebno zahvalan, jer se gotovo momentalno stvrdne kada ga prelijete preko nečega hladnog, a neće se stegnutiu činiji tako brzo kao obična čokolada. Takođe, može da se ponovo topi i podgreva, što nije moguće uraditi sa čokoladom.
ZDRAVI SLADOLED
POTREBNO JE
1 banana, 1 kašika putera od kikirikija
PRIPREMA
Bananu zamrznite, pa je izlomite i ubacite u blender. Dodajte jednu kašiku putera od kikirikija, i sve dobro izblendajte. Ako se smesa zaglavi, možete da dodate kašiku ili dve vode. Sladoled možete da jedete odmah, ili da ga zaledite, isto kao i čokoladni.
KOLAČ OD SLADOLEDA
POTREBNO JE
2 šolje omekšalog sladoleda, 1.5 šolja brašna
PRIPREMA
Omekšali sladoled i brašno pomešajte, pa testo stavite u kalip po želji. Kolač pecite na 180 stepeni oko 35-40 minuta. Ovaj kolač je jako brz, jednostavan i ukusan. Za najbolje rezultate, možete da dodate malo praška za pecivo i sode bikarbone.
ZDRAVE PALAČINKE
POTREBNO JE
1 zrela banana, 2 jaja
PRIPREMA
Prvo dobro umutite jaja, pa ih ubacite u blender zajedno sa bananom. Sve dobro izblendajte, pa od dobijenog testa pravite male, debeljuškaste palačinke.
NAJLAKŠI KEKSIĆI NA SVETU
POTREBNO JE
1 zrela banana, 1 šolja ovsenih pahuljica
PRIPREMA
Bananu oljuštite i iseckajte. Ubacite je u činiju, i dodajte ovas, a po želji možete da dodate i suvo grožđe ili brusnice. Sve dobro izgnječite i izmešajte rukama, tako da se banana i ovas sjedine u svim delovima. Od dobijenog testa formirajte keksiće, pa ih ređajte na podmazan pleh. Pecite na 180
Izvor : zena.blic.rs
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon