SLATKI KROMPIR




SASTOJCI :

4 krompira
4 glavice luka
250 gr slanine
so
aleva paprika
ulje
začini po želji


PRIPREMA :

Krompir dobro oprati,poredati ga u šerpu,preliti vodom i staviti na vatru.Kada voda proključa,kuhati ga da bude mekan,10-15 minuta ovisno o jačini vatre.Kada je krompir skuhan,ocijediti ga i ostaviti da se ohladi.Hladan krompir oguliti i isjeckati na manje komade.U tavu nasuti malo ulja da prekrije dno,zagrijati ga pa na njega istresti luk koji je prethodno oguljen i isjeckan na rebarca.Kada luk postane staklast,dodati mu slaninu isječenu na sitne komadiće i ispržiti sve skupa.Pred sami kraj prženja dodati so,kašičicu aleve paprike,začine po  želji i dobro izmiješati.Isječeni krompir začiniti,dodati mu slaninu i luk,a zatim poslužiti.
Previous
Next Post »
Thanks for your comment