SLANE ŠTRUDLE PUNJENE SIROM I SALAMOM

slane_strudle_punjene_sirom


Sastojci za tijesto:
  • 1200 g brašna
  • 3 jaja
  • 1 kocka kvasca
  • 2 dl kiselog mlijeka
  • 2 dl maslinovog ulja
  • 1-2 žličice soli
  • 1 šaka šećera
Nadjev:
  • 250-300 g pileće salame
  • 250 g krem sira
  • po ukusu kečapa
Priprema:
Razmutiti kvasac sa malo šećera i tople vode i ostaviti da fermentira. Brašno prosijati, dodati sol, šećer, jaja, kiselo mlijeko i kvasac te zamijesiti mekano tijesto. Ostaviti tijesto na toplom mjestu da odmara.
Potom tijesto podijeliti na 4 dijela. Svaki dio razvući, premazati sa krem sirom, posuti s narezanom salamom i dodati malo kečepa. Zarolati i sjeći štrudle. Svaku štrudlu premazati sa umućenim jajem i ostaviti da odmara. Peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumene. Kada su gotove posuti sa naribanim sirom.
Previous
Next Post »
Thanks for your comment