Ledena torta

Ledena torta

Prekrasna osvježavajuca torta !
Ledena torta
July 4th, 2014 | by Joe
Ledena torta
Slatki recepti
0
Sastojci
500 ml mleka
kesica pudinga od vanile
3 kašike espreso kafe u prahu
75 g šećera
oko 200 g piškota (22 komada)
100 g putera, 4 lista želatina
500 g slatke pavlake
2 kesice vanilin šećera
Za ukrašavanje:
oko 25 g mlečne čokolade
100 g slatke pavlake
1-2 kašičice kakao praha

Priprema
1. U posudu sipajte 125 ml mleka, dodajte 75 g šećera, puding, 3 kašike espreso kafe u prahu i mešajte dok smesa ne postane glatka. Ostatak mleka skuvajte, dodajte puding i kada provri kuvajte još minut, uz stalno mešanje. Puding sipajte u kalup za tortu, prekrijte providnom folijom i ostavite da se hladi u frižideru oko dva sata.
2. Od svake piškote uzmite trećinu, a ostatak stavite u kesu i izmrvite pomoću oklagije. Puter otopite, dodajte mrvice piškota, sipajte na dno nauljene dekorativne tacne prečnika 19 cm i čvrsto pritisnite. Stavite obruč za tortu, ali ostavite dva centimetra slobodnog prostora koji ćete popuniti trećinama piškota, ređajući ih ukrug sa zaslađenom stranom okrenutom prema obruču i ohladite 30 minuta.
3. Listove želatina otopite na umerenoj temperaturi, a od slatke pavlake i vanilin šećera umutite čvrst šlag. U otopljen želatin prvo dodajte kašiku šlaga, dobro promešajte, a zatim umešajte ostatak. Šlag pomešajte sa ohlađenim pudingom, krem sipajte na izmrvljene piškote i stavite u frižider da se hladi najmanje četiri sata.
4. U međuvremenu, pomoću oštrog noža “oljuštite” mlečnu čokoladu, tako da dobijete “loknice” ili tanke listiće. Umutite čvrst šlag od slatke pavlake, sipajte u poslastičarsku kesu, istisnite 12 loptica po površini i svaku pospite sa malo kakao praha.
Previous
Next Post »
Thanks for your comment