ZAROBLJENE ĆUFTE

zarobljene_cufte


Sastojci za ćufte:
    • 450 g mljevenog mesa
    • 1 glavica luka
    • 1 češnjak češnjaka
    • 1 žumanjak
    • 2-3 žlice krušnih mrvica (prezle)
  • sol
  • papar
  • mješavina začina
  • svježi peršin
Sastojci za pire:
  • 5 krumpira
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • soli po ukusu

Sastojci za preljev:
  • 2 jaja
  • 1 bjelanjak
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 5 žlice vrhnja za kuhanje
  • soli po ukusu
Dodatni sastojci:
  • mali komad maslaca
  • 2 žlice krušnih mrvica
Priprema:
Pomiješati mljeveno meso, sitno sjeckan luk i protisnuti češnjak, pa dodati žumanjak, krušne mrvice i začine. Sve zajedno dobro pomiješati pa smjesu staviti u hladnjak na 30 minuta. Oblikovati ćufte, pa ih kratko propržiti na ulju. Krumpir skuhati, propasirati i dodati sol, maslac i vrhnje. Pleh premazati komadićem maslaca i posuti krušnim mrvicama.
U pleh staviti pire krumpir, pa utisnuti pržene ćufte.
Umutiti jaja i bjelanjak. Dodati sol, kiselo i vrhnje za kuhanje posoliti i  preliti preko. Po ukusu posuti s peršinom, origanom….. Staviti u pećnicu zagrijanu na 200 ºC, pa peći dok ne porumeni. Pečene “zarobljene” ćufte malo ohladiti i rezati na komade. Poslužiti tople ili hladne, uz salatu.
Previous
Next Post »
Thanks for your comment