GULAŠ OD PILETINE I NARA




SASTOJCI :

1-2 žlice maslinovog ulja
1 cijelo pile
1 žličica paprike
2 luka, narezana
4 režnja češnjaka, sitno sjeckani
1 crveni čili, sitno narezan
2 žlice svježeg korijandera, sitno sjeckani, plus dodatni za rižu
300 ml rajčice
 200 ml soka od nara
kuhana riža
sjemenke nara


PRIPREMA :

1. Zagrijte ulje u loncu na srednjj toplini.Začinite piletinu sa soli, paprom i paprikom, zatim kuhajte u vrućem ulju za 7-8 minuta.Komade poredajte na tanjur i stavite na stranu.

2. U istoj tavi, dodajte još malo ulja i isprzite luk. Dobro promiješati, budite sigurni da uhvatite ljepljive dijelove na dnu lonca. Kuhajte polako 15 minuta, dok luk ne omekša, dodajte češnjak, čili i korijander u zadnjih 5 minuta. Umiješajte sok od nara,dobro začinite, a zatim neka prokuha.

3. Vratite piletinu u tavu, poklopite i smanjite toplinu. Kuhajte 30 minuta, dok se piletina ne skuha i umak ne bude gust,ali da ne bude ljepljiv.Dodajte rižu i korijander, zatim stavite piletinu na vrh i pospite sa sjemenkama nara.
Previous
Next Post »
Thanks for your comment