JUHA OD RAJČICE





Sastojci:
    • 6-8 rajčica
    • 4 žlica maslinovog ulja
    • 1,5 litra vode
    • crveni luk
    • 2 lista peršina
    • selen
    • 1 češanj češnjaka
    • 1 kocka šećera
    • 2 žlice maslinovog ulja
    • 1 žlica brašna
    • sol
    • papar
Priprema:
Na lagano zagrijano ulje (4 žlice maslinovog ulja) dodajte narezani crveni luk, te kada luk poprimi zlatno žutu boju dodajte rajčice koje ste prethodno dobro oprali i narezali, peršin, selen češnjak i kocku šećera.
Ostavite na laganoj vatri da se pirja oko pola sata uz dolijevanje vode. Potom sve zajedno potisnite kroz cijedilo za juhu. Pripremite zapršku sa 2 žlice maslinovog ulja i jednom žlicom brašna, dodajte u procijeđenu juhu. Na kraju dodajte sol i papar.
Previous
Next Post »
Thanks for your comment