PANONSKI RIŽOTO


POTREBNO JE
300 g pirinča, 300 g kobasice, 200 g odmrznutog graška, 100 g pečuraka, 50 g narendanog kačkavalja, 1 glavica crnog luka, čen belog luka, beli deo struka praziluka, 2 crvene pečene paprike, ulje, so, biber


PRIPREMA
Na dve kašike ugrejanog ulja propržite na listove iseckane pečurke sa izgnječenim belim lukom i dinstajte oko sedam minuta. Dodajte sitno seckanu glavicu crnog luka, dinstajte dva minuta, zatim stavite ostalo povrće iseckano na kockice, praziluk isečen na kolutove i dinstajte još 10 minuta. U međuvremenu na dve kašike maslinovog ulja staklasto propržite drugu glavicu sitno seckanog crnog luka. Dodajte pirinač, promešajte i malo pomalo dolivajte vode da pirinač bude polukuvan. Umešajte dinstano povrće i kolutove kobasice, pa nastavite sa dinstanjem da pirinač omekša. Poslužite toplo posuto struganim parmezanaom.  

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment