KUS-KUS S POVRĆEM : GOTOV ZA POLA SATA





Sastojci:
  • 250 gr cous cousa
  • 2 manje tikvice
  • 1 zelenu papriku
  • 1 crvenu papriku
  • 250 gr gljiva
  • 3 mlade kapulice
  • 2 češnja bijelog luka
  • malo peršina
  • malo kukuruza
  • malo mladog graška
Priprema:
Cous cous prelijte  kipućom vodom u koju ste stavili par žlica maslinova ulja, malo soli, malo papra i  ostavite 10- tak minuta s tim da povremeno promiješate.
U woku na maslinovu ulju lagano prodinstati mladi luk ili jedan crveni luk pa na to staviti sitno nasjeckani bijeli luk i pe. Kad ovo dvoje puste miris, nakon minutu, dvije dodajte crvenu i zelenu papriku isjeckanu na trakice, par minuta poslije i jednu tikvicu također isjeckanu na štapiće, nakon toga dodajte kukuruz i mladi grašak i na kraju  250 gr. šampinjona narezanih na listiće. Začine dodajte po želji, ja stavim svega i svačega, počev od  currya, chiliya, kurkukme, bosiljka, vlasca.
Dinstati  10 minuta i kad je gotovo ubaciti couscous, promiješati, skinuti s vatre i ostaviti par minuta da se prožmu sastojci.
Previous
Next Post »
Thanks for your comment