MESNA VEKNA
SASTOJCI :
Za veknu : 500 gr mljevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 češnja bijelog luka
1 jaje
1 kašika senfa
2 kriške starog hljeba
pola kašičice aleve paprike
so,biber
ulje
Za fil : 3 pečene crvene paprike
6 kriški bijele pečenice
6 kriški gaude
PRIPREMA :
Crni luk oguliti i izrendati nasitno.Stari hljeb namočiti u malo mlijeka da omekša,a potom ga dobro ocijediti.Bijeli luk isjeckati što sitnije ili ga protisnuti kroz presu.Meso ubaciti u odgovarajuću zdjelu pa mu dodati prethodno pripremljene obje vrste luka,stari hljeb,pjenasto umućeno jaje i začine te dobro izmiješati.Najbolje je miješati rukama,uz konstantno gnječenje,kako bi se od mesa lako oblikovala '' kora '' za rolat.Na providnoj foliji od mesa oblikovati pravougaonik.Na pravougaonik od mesa najprije poredati paprike,zatim pečenicu i sir te polako i lijepo uviti u rolat.Odstraniti foliju,rolat staviti u podmazanu tepsiju ili kalup za rolate,pouljiti ga i peći oko 50 minuta na 200 stepeni.
Show Konversi KodeHide Konversi Kode Show EmoticonHide Emoticon