LEDENE KOCKE


POTREBNO JE
za testo: 120 g biljnog margarina, 120 g šećera u prahu, 1/2 kašičice sode bikarbone, 2 šoljice hladne vode, brašno po potrebi ili pakovanje gotovih kora za rozen tortu; za fil: 300 g mlevenih oraha, 300 g biljnog margarina, 300 g šećera u prahu, liker od mente (nane), zelena kolačarska boja; za glazuru: 250 g šećera u prahu, voda, liker od mente, zelena kolačarska boja.

PRIPREMA
Za testo umutite margarin sa šećerom u prahu, sodom bikarbonom, hladnom vodom i brašnom. Testo podelite na osam jufki i tanko ih razvucite na podmazan pleh. Ispecite kore tako da ostanu bele. Za fil prelijte orahe i šećer u prahu šoljom vode, kratko prokuvajte, skinite s vatre i dodajte margarin. Umutite, aromatizujte likerom od nane, a ako želite zeleni fil, dodajte kap-dve kolačarske boje. Kore filujte toplim filom, pa pritisnite kolač odozgo i ostavite da se stegne. Za glazuru umutite šećer u prahu s likerom, a ako je potrebno, dodajte kap-dve kolačarske boje i prelijte kolač glazurom. Ostavite da se ohladi i stegne i secite na trouglove, rombove ili šnite.

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment