ROLAT SA KRASTAVČIĆIMA



POTREBNO JE
4 juneće šnicle, senf, so, biber, 4 velike tanke šnite praške šunke, 4–5 kiselih krastavčića 2 čena belog luka, brašno
ZA SOS
glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 2 šargarepe, kašika pelat paradajza, 30 ml crnog vina, 50 ml juneće supe


PRIPREMA
Juneće šnicle istucite tučkom za meso, posolite ih i pobiberite s obe strane, pa premažite senfom samo s one strane na koju dolazi punjenje. Na svaku šniclu složite štapiće kiselih krastavčića i zarolajte, te vežite koncem. Rolnice uvaljajte u brašno, višak otresite i pržite na vrelom ulju da porumene sa svih strana. Nalijte vodom i dinstajte dok ne omekšaju. Izvadite ih i ostavite sa strane. Na istom ulju dinstajte seckani crni luk, dodajte nasečeni paradajz pelat, izgnječeni beli luk, biber i šargarepu isečenu na štapiće. Tokom dinstanja dolivajte prvo supu, pa vino. U saft koji se polako krčka spustite rolnice, pokrijte sud i kuvajte na laganoj vatri. Povremeno ih okrećite. Na kraju ih izvadite, zamotajte u foliju i ostavite da se prohlade. Sos kuvajte još malo, ali da ne bude previše gust. Rolnice isecite i poslužite sa sosom. 

Izvor : zena.blic.rs
Previous
Next Post »
Thanks for your comment