Šnite s kokosom




POTREBNO JE
Za testo: 150 g maslaca, 2 kašike marmelade od kajsija, 150 g šećera, vanilin šećer, malo soli, 2 kapi arome ruma, malo karanfilića, malo cimeta, 4 jaja, 175 g pšeničnog brašna, 20 g kakaoa, 2 kašičice praška za pecivo, 1–2 kašike mleka, 100 g kokosa;
ZA UKRAŠAVANJE: 50 g bele čokolade;
ZA PRELIV: 100 g čokolade za kuvanje, kašika ulja


PRIPREMA
Za testo najpre penasto umutite maslac, pa postepeno dodajte šećer, vanilin šećer, so, rum, karanfilić i cimet. Mutite još malo, dodajte jaja, brašno pomešano s kakaom i praškom za pecivo, mleko i kokos. Testo razlijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta na 180 stepeni.
Za ukrašavanje rastopite belu čokoladu u maloj posudi nad parom, na tihoj vatri, dok ne postane glatka, zatim je u tankom sloju premažite po ploči i ostavite da se stegne. Posle je sastružite.
Za preliv izlomite čokoladu za kuvanje na male komade i zajedno s uljem mešajte nad parom, na tihoj vatri, dok ne postane glatka. Time premažite ohlađenu koru, ukrasite sastruganom čokoladom i isecite na kocke. Po želji ukrasite s kakaoom.

Izvor : zena.blic.rs


Previous
Next Post »
Thanks for your comment