RUSKE KAPE

ruske_kape_kolac


Sastojci za biskvit:
  • 8 jaja
  • 250 gr šećera
  • 8 žlica mlake vode
  • 250 gr brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice kakaa

U posudi pomiješati žumanjke i šećer, pa dodati sve ostale sastojke i snijeg od bjelanjaka. Veliki pleh za pečenje prekriti papirom za pečenje i rasporediti smjesu za biskvit. Staviti u zagrijanu pećnicu na 200 ºC i peći oko 25 minuta (probati čačkalicom da li je gotovo). Pečen biskvit izvaditi na rešetku da hladi.
Sastojci za kremu:
  • 500 ml mlijeka
  • 3 žlice brašna
  • 2 žlice gustina
  • 150 šećera
  • 250 gr maslaca
  • kokos i čokolada za ukrašavanje
U posudu staviti mlijeko,odvojiti malo da se razmuti brašno i šećer, pa tako razmućeno bez grudica sipati u uzavrelo mlijeko. Skuhati kremu i ostaviti da se ohladi . Dodati izrađen maslac i dobro izraditi nadjev,da se dobije fina svilenkasta krema.
Od biskvita (ohlađenog) čašicom ili nekim drugim okruglim pomagalom vaditi krugove.
Svaki krug presjeći na pola,premazati nadjevom,spojiti, zatim da premazati i okolo te uvaljati u kokos i odložiti na stranu. Uraditi isto tako i sa preostalim okruglim biskvitima. Čokoladu otopiti na pari i dodati nekoliko kapi ulja.  Malom žličicom polako popuniti vrh svake šubarice. Ostaviti da se čokolada stegne, pa poslužiti.

Previous
Next Post »
Thanks for your comment