POHOVANI PALAČINCI




SASTOJCI :

Za tijesto : 2 jaja
                  mlijeko
                  brašno

Za fil : mljeveno meso
            1 glavica crnog luka
            prezla
            biber
            so
            peršunov list
            3 češenja bijelog luka

Za preliv : kajmak
                  majoneza
                  kiseli krastavci
                  peršunov list

Za pohovanje : jaja
                         prezla




PRIPREMA :

Napraviti palačinke na uobičajen način.Za fil meso izdinstati na crnom luku,dodati bijeli luk i ostale navedene sastojke,pa lijepo ispržiti.Za preliv kajmak pomiješati sa majonezom,sitno isjeckanim kiselim krastavčićima i peršunovim listom.Na sredinu svakog palačinka staviti po jednu kašiku fila.Po filu staviti krišku preliva,te palačinak preklopiti sa dvije strane,zatim sa ostale dvije strane.Svaki palačinak umočiti u umućena jaja,pa u prezlu i pržiti u vrelom ulju.Gotove palačinke premazati prelivom  i dekorisati peršunovim listom.
























Previous
Next Post »
Thanks for your comment